H.C.Viggo Hansen

Skulptur

Thor kører sine bukke

Viggo Hansen modellerede denne skulptur af Carl Bonnesen rejst på Carlsberg Bryghus i København 1906. Den viser tordenguden Tors vogn med bukkene Tanngrisner og Tanngnjost.

Absalon på Københavns rådhus

Viggo Hansens mest betydningsfulde værk er Absalon på fassaden over hovedindgangen på Københavns rådhus efter en model af Vilhelm Bissen. På verdensudstilllingen i Paris år 1900 vandt han guldmedalje i sin kategorien for dette værk. Se også billedet øverst på siden.

Flyvefiskene på Caritasbrønden

Caritasbrønden på Gammeltorv i Københavns er byens ældste springvand (1608), men er blevet ændret flere gange siden. I 1890 blev flyvefiskene tilføjet springvandet. Modelleret efter eget forslag.

Klokkeslagerne

Viggo Hansen udførte flere opgaver for Carlsberg. Klokkeslagerne pryder bygningen over dobbelporten på Carlsberg og blev udført i 1892 efter en skitse af Stephan Sinding som grundlag.

 

Skulptur på toppen af Det Nye Teater

Skulpturgruppen på toppen af Det Nye Teater – set fra Vesterbrogade blev færdiggjort i 1908

 

 

 

 

 

 

Døbefonde og andre projekter udført i metal

Døbefond til Rigshospitalets Kirke er et af mange „mindre“ opgaver som Viggo Hansen udførte. Derudover kan nævnes kommunale våbenskjold (bla. til det daværende Gentofte Rådhus og Københavns rådhus), flere arbejder for Carlsberg og J.C. Jakobsen privat, smykker, lysekroner, faneholdere samt kobberskjolde og -forsiringer til en ejendom på Vesterbrogade 34.

 

Englen på frelserkirken

Englen på Frelserkirken tårn fra 1892

 

 

 

Savoyhotel på Vesterbrogade 34 i København

Viggo Hansen udførte udsmykningen på denne bygning, det første Art-Deco hus i Danmark.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografier på denne side efter CCO, Creative Commons License: „Thor med sine Bukke“ af Matthew Black, UK (CC-SA 2.0). Billedet er blevet let beskåret.  |  „Absalon“  af Orf3us (CC BY 3.0). Billedet er blevet beskåret.  |  „Klokkeslagerne“  af Nillerdk  (CC BY-SA 3.0). Billedet er blevet beskåret.  |  Billeder af Københavns Rådhus og Flyvefiskene er fotograferet af Jørgen Hastrup-Kiil, © 2019